Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer?

Dan komt u misschien in aanmerking voor wmo-vervoer

VSP-auto

Hulpbehoevende inwoners van de gemeente die vervoer nodig hebben, kunnen gebruik maken van de VSP-auto. Dit is een auto met chauffeur van het Vrijwilligers Servicepunt (VSP). Bijvoorbeeld voor een afspraak in het ziekenhuis, even boodschappen doen of bij iemand op visite. Gebruikers betalen alleen de voorrijkosten van € 0,50 en benzinekosten van € 0,19 per kilometer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VSP tel. (0513) 64 58 81.

Wmo-vervoer

Wie vanwege een (loop)beperking moeite heeft met boodschappen doen, op visite gaan bij familie of vrienden en andere activiteiten in de omgeving, kan zich melden bij de meitinker. De meitinker beoordeelt of de inwoner gebruik kan maken van het Wmo-vervoer.

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn.

Het is gangbaar dat u met het wmo-vervoer samen met anderen reist. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming. Maar het kan ook dat u in aanmerking komt voor individueel vervoer, als u om medische redenen niet samen met anderen kunt reizen. De gemeente bepaalt dit, afhankelijk van uw situatie.

 

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valys-pas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op speciaal taxivervoer (bijvoorbeeld een beschikking Wmo-vervoer)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.
Het aanvraagformulier voor de Valys-pas kunt u downloaden op de website van Valys.

U kunt ook bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

Rolstoelauto: Zonnebloemauto Heerenveen

Via Stichting de Zonnebloem is er een rolstoelauto beschikbaar.

De reservering voor de rolstoelauto kan online of telefonisch worden gedaan. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Autoland Van den Brug Volkswagen aan de Zilverweg 5 in Heerenveen. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, vraagt u via de website van de Zonnebloem een pas. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste 100 km inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Heeft u niemand die u kan rijden? De Zonnebloem heeft een pool van vrijwillige chauffeurs in Heerenveen en omgeving.

Kilometerbudget

Met een Valys-pas kunt u een bepaald aantal kilometers tegen een laag tarief reizen. Dit heet het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). Voor de kilometers die u buiten dit budget reist, betaalt u het standaardtarief.

Het kan zijn dat u vanwege uw situatie recht heeft op extra kilometers met korting. Dit heet het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget. Op de website van HoogPKB kunt u bekijken of u hier recht op heeft.

Hulpaanbod

Regio- of deeltaxi

Personenvervoer

Mobiliteit geeft je de vrijheid van bewegen. Of je nu jong of oud...

zorgvervoer

Wij zijn van alle markten thuis, voor bijna  al het vervoer...

WMO vervoer

WMO vervoer Het vervoer krachtens de WMO (Wet...

Rolstoeltaxi

Rolstoelvervoer

Naar alle ziekenhuizen/zorgverleners in Nederland

Zittend Ziekenvervoer

Vervoer waarbij een vergoeding van de zorgverzekering mogelijk is

Taxivervoer

Contantvervoer- Straattaxi, VIP-vervoer, Zakelijk vervoer,...

Organisaties

Valys

Regiotaxi of deeltaxi

Carcab

 0513-76 35 76 carcab.frlKoornbeursweg 658442DJHeerenveen

Taxicentrale Witteveen

 0513-65 65 65 taxiwitteveen.nlVenus 38448CEHeerenveen

Vraag en aanbod

Aangeboden

Vervoer (7)

Gevraagd

Vervoer (1)

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod