De gemeente Heerenveen wil erkenning geven aan diegenen die belangeloos zorg bieden. Bent u mantelzorger voor een inwoner in de gemeente Heerenveen? Dan kunt u, onder een aantal voorwaarden, in aanmerking komen voor een mantelzorgpas. U en al uw inwonende gezinsleden kunnen gebruik maken van de pas, alsook degene die u verzorgt.

Wat kunt u met de mantelzorgpas?

Met de mantelzorgpas kunt u onder andere gebruik maken van praktische diensten als schoonmaakdiensten, maaltijden- en boodschappenservice, hulp in en om het huis, of bijvoorbeeld een pedicure, kapper of schoonheidsspecialiste aan huis. Deze ondersteunende diensten worden u tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Bovendien komt u bij diverse (zorg)verzekeraars in aanmerking voor collectiviteitskorting.

De mantelzorgpas is ontwikkeld in samenwerking met pluZ, het servicepakket van de Friese Wouden. Bent u al pashouder van pluZ, dan kunt u het geld voor de pluZ-pas terug ontvangen. Het uitgebreide aanbod van pluZ en de gratis diensten helpt u de zorg voor de ander vol te houden.

Naast de diensten kunt u met de pas ook gebruik maken van meerdere activiteiten die voor u als mantelzorger georganiseerd gaan worden. U wordt hier ter zijner tijd over geïnformeerd

Gratis diensten voor mantelzorgers

De gemeente Heerenveen biedt naast de reguliere kortingen nog een extra gratis dienst aan. Van deze diensten kunt u één keer per jaar gebruik maken. Lees het in het overzicht diensten. (PDF, 254,8 kB)

Voor het aanvragen van deze dienst neemt u contact op met pluZ via telefoonnummer 088 512 1000 of kunt u mailen naar info@pluzzorg.nl

 

Meer informatie?

Hebt u vragen over de mantelzorgpas? Of wilt u hulp bij het aanvragen van de mantelzorgpas? Neem contact op met het team Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen (VSP) van Caleidoscoop. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0513-645881 en e-mail: info@caleidoscoopheerenveen.nl onder vermelding van mantelzorgpas.

Om u op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten op het gebied van mantelzorg en mantelzorgondersteuning ontvangen mantelzorgpashouders regelmatig extra informatie.

Voorwaarden en aanmelden

Mantelzorgpas aanvragen

U kunt de mantelzorgpas digitaal aanvragen via de website. De voorwaarden leest u terug in aanvraagforrmulier.

 

Bestanden

Voorwaarden en regels
voor het aanvragen van de
gratis dienst
metdemantelzorgpas
PDF, 466,8 kB
Dienstenmantelzorgpas2020 PDF, 254,8 kB
Vergelijk hulpaanbod