Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Zorgen voor een ander

Mantelzorgpas

De gemeente Heerenveen wil erkenning geven aan diegenen die belangeloos zorg bieden. Bent u mantelzorger voor een inwoner in de gemeente Heerenveen? Dan kunt u, onder een aantal voorwaarden, in aanmerking komen voor een mantelzorgpas. U en al uw inwonende gezinsleden kunnen gebruik maken van de pas, alsook degene die u verzorgt.

Gratis diensten voor mantelzorgers

De gemeente Heerenveen is blij met uw inzet als mantelzorger en biedt u als blijk van waardering een gratis dienst aan uit het aanbod van pluZ. Als u hier gebruik van wilt maken, kies een dienst uit de lijst die in de folder staat en vraag deze aan bij pluZ.

Voor het aanvragen van deze dienst neemt u contact op met pluZ via telefoonnummer 088 512 1000.

Nieuw aanbod

Afgelopen mei is er onder de mantelzorgpashouders een enquête verspreid waarin onder andere kon worden aangegeven hoe tevreden men is over het aanbod van de gratis pluZ diensten die worden aangeboden.

Het blijkt dat er meer behoefte is aan diensten die zijn gericht op ontspanning. Daarom kunt u vanaf nu ook een restaurantvoucher, bioscoopbonnen of een theaterbon aanvragen. Met de mantelzorgpas is dit nu mogelijk.

Meer informatie?

Hebt u vragen over de mantelzorgpas? Of wilt u een mantelzorgpas aanvragen? Neem contact op met het team Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen (VSP) van Caleidoscoop. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0513-645881 en e-mail: info@caleidoscoopheerenveen.nl onder vermelding van mantelzorgpas.

Om u op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten op het gebied van mantelzorg en mantelzorgondersteuning ontvangen mantelzorgpashouders regelmatig extra informatie. Download de meest actuele nieuwsbrief (verspreid in de zomer van 2017).

Wat kunt u met de mantelzorgpas?

Met de mantelzorgpas kunt u onder andere gebruik maken van praktische diensten als schoonmaakdiensten, maaltijden- en boodschappenservice, hulp in en om het huis, of bijvoorbeeld een pedicure, kapper of schoonheidsspecialiste aan huis. Deze ondersteunende diensten worden u tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Bovendien komt u bij diverse (zorg)verzekeraars in aanmerking voor collectiviteitskorting.

Daarnaast kunt u met de pas jaarlijks gratis éénmalig gebruik maken van één van de gratis diensten (PDF, 485,0 kB).

Naast de diensten kunt u met de pas ook gebruik maken van meerdere activiteiten die voor u als mantelzorger georganiseerd gaan worden. U wordt hier ter zijner tijd over geïnformeerd.

De mantelzorgpas is ontwikkeld in samenwerking met pluZ, het servicepakket van de Friese Wouden. Bent u al pashouder van pluZ, dan kunt u het geld voor de pluZ-pas terug ontvangen. Het uitgebreide aanbod van pluZ en de gratis diensten helpt u de zorg voor de ander vol te houden.

Voorwaarden en aanmelden

De voorwaarden leest u terug in het meldformulier (PDF, 216,3 kB).

U kunt zich aanmelden voor de mantelzorgpas door het meldformulier te downloaden en uit te printen, volledig in te vullen en te versturen naar Caleidoscoop (Weegbree 72, 8446 SC in Heerenveen). Ook kan het formulier toegestuurd worden. Laat hiervoor uw gegevens achter. In het meldformulier vindt u de contactgegevens van Caleidoscoop.