Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Zorgen voor een ander

Contact met andere mantelzorgers

Als u het als mantelzorger even niet meer ziet zitten, is het vast fijn om te weten dat u niet de enige bent. Iemand die in hetzelfde schuitje zit, begrijpt u misschien beter dan iemand die niet weet hoe het is om mantelzorger te zijn. Er zijn verschillende bijeenkomsten om andere mantelzorgers te ontmoeten.

Dag van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg, elk jaar op 10 november, is een landelijk initiatief om u in het zonnetje te zetten. In de gemeente Heerenveen organiseert het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop verschillende activiteiten. Er is muziek, ontspanning en informatie.

Jonge mantelzorgers

De steun aan jonge mantelzorgers ziet er anders uit dan die aan volwassen mantelzorgers. Kinderen en jongeren vinden het vaak leuk om activiteiten te ondernemen met andere jonge mantelzorgers. Caleidoscoop ontwikkelt een ondersteuningsaanbod en fundagen voor jonge mantelzorgers.

Meer over ondersteuning voor jonge mantelzorgers.

Hersenletsel Trefpunt

Wie te maken heeft met niet-aangeboren hersenletsel zoals een beroerte (CVA), komt in het CVA-Café in contact met lotgenoten. Dit wordt ook wel het Hersenletsel Trefpunt genoemd.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is er voor iedereen, jong en oud die te maken heeft met dementie.

Ervaringen van andere mantelzorgers

Jan Willem Mendel (53), Nazmiye Yigit (45), Klazina Bontekoe (53), Berber de Heer (13) en Thea Heynis (45) uit de gemeente Heerenveen vertellen hun eigen verhaal, over wat ze hebben meegemaakt, ervaren en hoe zij dingen doen. Misschien kijkt u hierdoor ook anders naar uw eigen situatie.