Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Zorgen voor een ander

Ondersteuning voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij verschillende lokale, regionale en landelijke organisaties.

Jonge Mantelzorgers

Opgroeien met een gehandicapt broertje/zusje of een vader of moeder die ernstig ziek is, vraagt soms veel van een kind. Het moet extra klussen in het huishouden doen, kan minder gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en krijgt vaak minder aandacht en meer zorgen. De steun aan jonge mantelzorgers ziet er anders uit dan die aan volwassen mantelzorgers. Kinderen en jongeren vinden het bijvoorbeeld wel fijn om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten, maar niet alleen om mee te praten. Het is vooral leuk om actieve dingen met elkaar te ondernemen, praten komt dan vanzelf wel. Caleidoscoop ontwikkelt een ondersteuningsaanbod en fundagen voor jonge mantelzorgers. Informeer hiernaar bij Caleidoscoop.

FAWAKA

FAWAKA is de organisatie voor jonge mantelzorgers in Friesland. Fawaka, Surinaams voor ’Hoe gaat het’, geeft informatie en biedt mantelzorgers een luisterend oor. Hiernaast zijn er de FAWAKA Fundagen. Deze worden provinciaal georganiseerd door Stichting Het Bolwerk Dongeradeel. Het zijn dagen met leuke activiteiten en workshops waar jonge mantelzorgers elkaar ontmoeten.

Survivalkid

Heb jij een gezinslid met psychische problemen of een verslaving? Of met een langdurige lichamelijke ziekte? Vraag jij je wel eens af: 'Waarom doet mijn broer zo?' of 'Hoe moet ik nu met mijn moeder omgaan?' of 'Waarom kan mijn vader niet van die drank afblijven?' of 'Met wie kan ik nou praten... ik heb er last van!'...? Kom dan anoniem een kijkje nemen op het besloten deel van de website survivalkid.nl.

JMZ PRO

JMZ PRO is een zelfstandig netwerk voor professionals die werkzaam zijn met of voor jonge mantelzorgers en/of hun gezinnen.