Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Nieuws

Theatervoorstelling over jonge mantelzorgers in Heerenveen

Foto door Olaf Smit

“Een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn.”

Lees meer

Themabijeenkomst vrijwilligerswerk in Heerenveen

Het Vrijwilligers Service Punt van Caleidoscoop en FNV Senioren Heerenveen/Opsterland organiseren op dinsdag 1 oktober samen een themamiddag over vrijwilligerswerk. Bij deze ben je van harte uitgenodigd.

Lees meer

Voortzetting schakelklas voor jonge nieuwkomers in Heerenveen

Dit schooljaar starten wederom twee nieuwe schakelklassen. In deze schakelklassen krijgen jonge nieuwkomers – kinderen in de basisschoolleeftijd die nog maar kort in Nederland zijn – intensief taalonderwijs aangeboden.

Lees meer

Fietsen voor het goede doel in Heerenveen, doe je mee?

De toertocht voor het hele gezin. Fietsen in je eigen tempo langs de mooiste plekjes in de gemeente Heerenveen voor een goed doel. Fietsen voor kinderen die door de financiële thuissituatie niet kunnen sporten. Het inschrijfgeld gaat in zijn geheel als donatie naar Stichting Leergeld Heerenveen e.o. en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lees meer

Burgemeester te gast in het Seniorcafé in Heerenveen

Niemand minder dan de Heerenveense burgemeester Tjeerd van der Zwan is de eerste gast in het nieuwe seizoen van het Seniorcafé. Hij komt praten over allerlei zaken die spelen in 'zijn' gemeente en zal ook iets over zichzelf vertellen.

Lees meer

De VSP-auto: een helpende hand voor wie net buiten de boot valt

Het is onderhand een begrip in Heerenveen geworden: de VSP-auto van Caleidoscoop. Zeker geen vervanging van een taxi, maar wel vervoer om van A naar B te komen. Speciaal voor mensen met een smalle beurs binnen de gemeente Heerenveen en dan met name voor mensen die nauwelijks tot geen netwerk hebben.

Lees meer

Zomerspelweek Heerenveen zoekt dringend vrijwilligers

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en wil je samen met een gezellig team ervoor zorgen dat 200 à 250 kinderen een onvergetelijke week beleven? Meld je dan gauw aan! Want zonder vrijwilligers geen Zomerspelweek.

Lees meer

Inwoners Aldeboarn kiezen beste plan voor “Het Medium”

Het Medium wordt omgetoverd tot een duurzame woning met een architectenkantoor. Op vrijdagavond 5 juli hebben de inwoners van Aldeboarn dit plan als beste plan voor Aldeboarn gekozen.De gemeente Heerenveen schreef dit voorjaar een prijsvraag uit. Iedereen mocht een plan aanleveren voor het beeldbepalende pand in Aldeboarn.

Lees meer

Bewonersforum Centrum Heerenveen ontvangt bijdrage van de Rabobank

Namens het Bewonersforum Centrum Heerenveen mochten wij een cheque in ontvangst nemen van de Rabobank.

Lees meer

De Leefstraat: de hele dag op straat spelen met buurtvriendjes

Wat is er mooier voor kinderen dan buiten op straat spelen met buurtvriendjes, plezier maken en ontdekken? En hoe leuk is het als dat ook nog eens veilig kan? Het kon zaterdag 29 juni in de Leefstraat in Heerenveen.

Lees meer

Heerenveen start met natuur- en duurzaamheidseducatie

Op donderdag 27 juni gaf wethouder Jelle Zoetendal (met duurzaamheid en onderwijs in zijn portefeuille) het startsein voor duurzaamheidslessen in de gemeente Heerenveen.

Lees meer

Primeur: gemeente gaat aan de slag met Burgerbesluit centrum Heerenveen.

In de raadsvergadering van 24 juni werd door de gemeenteraad unaniem besloten de plannen voor het centrum op te pakken. Dit is een primeur in de geschiedenis van gemeente Heerenveen, niet eerder werd een Burgerbesluit als uitgangspunt genomen voor een raadsbesluit.

Lees meer

Caleidoscoop springt op de fiets!

Vanaf nu fietsen de welzijnswerkers van Caleidoscoop vaker en veilig door Heerenveen. Batavus, Fietsenwinkel Profile Chris Jacobs en Caleidoscoop dragen gezamenlijk bij aan tien nieuwe fietsen. Met deze kleurrijke Batavus Leenfietsen onderstreept Caleidoscoop het stimuleren van bewegen en duurzaamheid.

Lees meer

Goed bezocht Seniorencafé in de bibliotheek van Heerenveen

Woensdag 5 juni was er een bijeenkomst van het Seniorencafé in de bibliotheek. De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek, Politie Heerenveen en Caleidoscoop. Er was flink wat belangstelling, ongeveer 50 à 60 mensen kwamen naar de Heerenveense Bieb.

Lees meer

Week van de Jonge Mantelzorger 2019, ook in Friesland

Jong….. maar wel al zorgen voor, en/of over een ander! Dat is typerend voor jonge mantelzorgers. Maandag 3 juni t/m zondag 9 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Want ook zij tellen!

Lees meer

Doe je mee aan het Groot Heerenveens dictee?

Draai jij je hand niet op voor een verzameling moeilijke woorden, breinbrekers en instinkers? Doe dan mee met het Groot Heerenveens Dictee op dinsdag 24 september in het gemeentehuis in Heerenveen.

Lees meer

Begin juni: Week van de Jonge Mantelzorger

Jong maar wel al zorgen voor een ander; 3 t/m 9 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Want ook zij tellen mee!

Lees meer

Heerenveense ‘Regenboog’ overeenkomst

Met het ondertekenen van een intentieverklaring, geven 40 partijen een duidelijk signaal af. Zij willen en gaan actief bijdragen aan de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners.

Lees meer

Gratis workshops voor mantelzorgers in de gemeente Heerenveen

Om de balans te bewaren voor mantelzorgers maar ook om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers bieden Caleidoscoop en pluZ twee workshops aan.

Lees meer

Heerenveense verheugt zich op een dagje uit samen met haar moeder en deze rolstoelauto maakt dat mogelijk

Hinke de Wilde - Van Ommen en wethouder Jelle Zoetendal onthullen Zonnebloemauto Heerenveen

Lees meer

FUNdag voor jonge mantelzorgers, ga je mee bowlen?

Om te zorgen dat jonge mantelzorgers even met niemand rekening hoeven te houden en vooral zelf een leuke, ontspannen dag ervaren, is er de FUNdag voor jonge mantelzorgers. Georganiseerd door Caleidoscoop en Miks welzijn voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en de Fryske Marren. Vrijdag 12 april. Ga je mee?

Lees meer

Walk&Talk, een koffiepauze voor werkzoekenden in bibliotheek Heerenveen

Op dinsdagmorgen 26 maart wordt voor de tweede keer een Walk&Talk gehouden in het Leescafé van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Lees meer

WeHelpen organiseert workshop BordjeVol voor professionals in Oudeschoot

Foto via WeHelpen

Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje, wat op termijn kan leiden tot overbelasting. De methode BordjeVol geeft mantelzorgers inzicht in wat er op hun bordje ligt, wat energie kost (en kan opleveren) en wie kan helpen. Op maandag 25 maart is er in Oudeschoot een workshop voor professionals om kennis te maken met deze methode.

Lees meer

Gun mantelzorgers een week vakantie, zonder gedoe

Als mantelzorgers op vakantie willen, komen ze vaak van een koude kermis thuis bij hun zoektocht naar vervangende zorg voor hun naasten. Vervangende zorg blijkt maar beperkt beschikbaar, levert veel regelwerk op en mantelzorgers worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden het magazine Margriet en MantelzorgNL

Lees meer

Internationale vrouwendag wordt in Heerenveen gevierd met een Kleurrijk Vrouwenfeest

Op vrijdag 8 maart is het zover: Internationale Vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. In 1919 kregen de vouwen in Nederland kiesrecht. Heerenveen wordt deze dag omgetoverd in Vrouwenveen. Tijd voor een feestje!

Lees meer

Wie wint dit jaar de Zilveren Duim 2019 in Heerenveen?

Op 14 maart reiken we voor de veertiende keer de Zilveren Duim Bokaal uit aan de vrijwilligers van het jaar. Er zijn niet alleen juryprijzen, genomineerde vrijwilligers en groepen strijden ook om de publieksprijs! In dit artikel lees je wie de genomineerden zijn, vanaf wanneer je kunt stemmen en hoe dat precies werkt. Jij stemt toch ook?

Lees meer

De grootste vrijwilligersactie van Nederland, ook in Heerenveen. Doe je mee?

Foto via NLdoet, fotograaf Nassau Odijckhof

NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. De grootste vrijwilligersactie van Nederland, doe je mee? Ook in de gemeente Heerenveen zijn er tal van klussen waar je bij kunt helpen. Alle hulp is welkom, dan maken we er met z'n allen een hartstikke leuke dag van!

Lees meer

Uitreiking wensen Mantelzorgers in Akkrum

In het kader van de week van de Mantelzorg is er in Akkrum, Nes en Aldeboarn in november 2018 een actie geweest om een wens voor een mantelzorger aan te vragen. Het preventieteam heeft - in samenwerking met de gemeente Heerenveen, maatschappelijke organisaties en verschillende bedrijven - een 18-tal wensen in vervulling laten gaan.

Lees meer

Budgetgids 2019, meer grip op geldzaken

In januari komt de nieuwe Budgetgids uit. Deze gratis gids is handig voor inwoners met een lager inkomen. Hij staat vol met informatie over regelingen en organisaties waarop inwoners een beroep kunnen doen. Dat zijn zowel regelingen van de gemeente maar ook van andere instanties.

Lees meer

Vrijwilligersmarkt 2019

Op maandag 28 januari 2019 organiseert het Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen (VSP) in Trinitas te Heerenveen, de vrijwilligersmarkt 2019.

Lees meer

Studenten lopen meer risico op aanranding en verkrachting

Jongvolwassenen tussen de 12 en 24 jaar lopen vier keer zoveel risico op een aanranding of verkrachting. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Hoewel er deskundige hulp voorhanden is, meldt slechts een heel klein percentage van de slachtoffers zich bij professionele hulpdiensten.

Lees meer

Verslag bijeenkomst ‘Praat mee over de acceptatie van LHBTI-ers’ in Heerenveen

Een verslag over de brainstormbijeenkomst op dinsdag 27 november 2018 in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, geschreven door Diana Elsinga.

Lees meer

NLdoet op 15 en 16 maart 2019, ook in Heerenveen

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Lees meer

Vrijwilligers genieten van voorstelling Herke dankzij opbrengst FEANRUN

Zondagavond genoten vele vrijwilligers uit heel de gemeente van de sportieve muziektheatervoorstelling ‘Herke, superheld van Heerenveen’ in Sportstad. Deze avond uit werd hun aangeboden door Stichting de FEANRUN. Zij willen hiermee vrijwilligers in het zonnetje zetten voor het goede werk dat zij doen.

Lees meer

Handen op elkaar voor onze jeugd

Met veel Friese jeugd gaat het goed. Zij kunnen in goede gezondheid opgroeien en zich ontwikkelen. Maar voor de groep die aangewezen is op hoog specialistische jeugdhulp is zeker nog ruimte voor verbetering.

Lees meer

Geslaagde fundag voor jonge mantelzorgers

Zaterdag 10 november was het - als onderdeel van de Week van de Mantelzorg - weer tijd voor een FUNdag voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en de Fryske Marren.

Lees meer

Hoge waardering voor de Meitinker

Waar de inwoners van de gemeente Heerenveen vorig jaar hebben aangegeven tevreden te zijn over de Wmo-ondersteuning, hebben ze nu aangegeven zeer tevreden te zijn.

Lees meer

Eerste Gouden Plak Academy was een succes!

Dinsdag 6 november vond in Thialf de eerste Gouden Plak Academy plaats. Heerenveen ’n Gouden Plak organiseerde deze academy in samenwerking met NDC mediagroep. De zaal zat vol met tientallen geïnteresseerde ondernemers uit de regio Heerenveen: een mooie opkomst! De organisatie heeft veel positieve reacties op deze eerste editie ontvangen.

Lees meer

Programma Week van de Mantelzorg in Heerenveen

Zorgt u voor een ander? Kom naar de Week van de Mantelzorg van 5 tot en met 11 november en neem deel aan één van de gratis activiteiten bij u in de buurt.

Lees meer

WeHelpen balie in Wijkcentrum de Kempenaer

Op dinsdag 23 oktober 2018 is er een WeHelpen balie geopend bij de Wijkcentrum de Kempenaer. WeHelpen is een website waar vrijwillige hulp gevraagd kan worden, maar ook waar mensen hulp aan kunnen bieden. Het platform is digitaal, maar een WeHelpen balie is fysiek. De balie werd feestelijk geopend door het Wijkbelang van Heerenveen-midden.

Lees meer

Recordregen tijdens business-event voor goede doelen

Foto door Jeroen Schaaphok fotografie

Dinsdagmiddag regende het records tijdens het Hart voor Heerenveen Meet & Match-event in het Posthuis Theater. Met maar liefst 175 matches met een economische waarde van € 91.575 en 2.000 vergeven banketstaven van Koninklijke Smilde aan vrijwilligers is de 6e editie de meest succesvolle. Het hart voor Heerenveen klopt als nooit tevoren.

Lees meer

Heerenveen krijgt mensen aan het werk

Tot en met de zomerperiode heeft de gemeente Heerenveen 118 mensen uit de uitkering gekregen en aan het werk geholpen. Wethouder Hans Broekhuizen (werk en inkomen) is tevreden.

Lees meer

In de schulden? Wij staan voor je klaar

Als je de rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen problemen zich snel opstapelen. Je krijgt aanmaningen in de bus, of er staat een deurwaarder op de stoep. De gemeente Heerenveen staat voor je klaar om samen aan de slag te gaan met het oplossen van schulden.

Lees meer

Maatschappelijk betrokken ondernemen in Heerenveen tijdens Meet & Match 2018

Foto door Jeroen Schaaphok fotografie

De Meet & Match is bedoeld voor bedrijven, gemeente, scholen en serviceclubs die zich betrokken voelen bij de Heerenveense samenleving en voor maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar bedrijven en organisaties die iets voor ze kunnen betekenen. Deelname is gratis, je bent van harte welkom!

Lees meer

VNN organiseert gratis Oudercursus 'Help, mijn kind gebruikt!' in Heerenveen

Foto via Verslavingszorg Noord Nederland

Kinderen maken vaak thuis voor het eerst kennis met het gebruiken van alcohol en kunnen veel gaan gamen. Buitenshuis komen ze mogelijk met drugs in aanraking. Het is belangrijk om met elkaar over de risico’s van alcohol, drugs en veel gamen te praten. Hoe bereid je je hier op voor? VNN geeft advies en hulp aan ouders van (drugs)gebruikers.

Lees meer

De Week van de Opvoeding 2018, ook in de gemeente Heerenveen!

Thema 2018: Opvoeding is Samenspel

Hoe zorg je dat je puber zijn kamer opruimt en wat is een geschikte bedtijd voor je kind? Ouders kloppen voor dit soort alledaagse opvoedvragen vaak aan bij hun vrienden, familie of buren: ‘Opvoeden is Samenspel ‘. Dat is het thema van de Week van de Opvoeding 2018.

Lees meer

Carlos Platier ambassadeur Nationale Sportweek

De gemeente Heerenveen is Hostcity van de Nationale Sportweek 2018. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Heerenveen, Sportgemeente van het jaar, gaat activiteiten organiseren gericht op jongeren.

Lees meer

Laaggeletterdheid verdient meer aandacht

Een belangrijke brief met de post krijgen en deze niet kunnen lezen of moeilijk kunnen begrijpen. Daarmee hebben meer mensen te maken dan we denken. Ook in de gemeente Heerenveen hebben inwoners moeite met lezen en schrijven.

Lees meer

Activiteiten Bibliotheek Heerenveen

In de zomervakantie wordt iedere week een leuke activiteit voor kinderen georganiseerd, in de bibliotheek van Heerenveen.

Lees meer

Integraal Kindcentrum (IKC) start in Oudeschoot

Aan het begin van het schooljaar 2018-2019 start in Oudeschoot een nieuwe werkwijze waarbij onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp bij elkaar komen: het Integraal Kindcentrum Skoatterwiis.

Lees meer