Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Nieuws

Budgetgids 2019, meer grip op geldzaken

In januari komt de nieuwe Budgetgids uit. Deze gratis gids is handig voor inwoners met een lager inkomen. Hij staat vol met informatie over regelingen en organisaties waarop inwoners een beroep kunnen doen. Dat zijn zowel regelingen van de gemeente maar ook van andere instanties.

Lees meer

Vrijwilligersmarkt 2019

Op maandag 28 januari 2019 organiseert het Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen (VSP) in Trinitas te Heerenveen, de vrijwilligersmarkt 2019.

Lees meer

Studenten lopen meer risico op aanranding en verkrachting

Jongvolwassenen tussen de 12 en 24 jaar lopen vier keer zoveel risico op een aanranding of verkrachting. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Hoewel er deskundige hulp voorhanden is, meldt slechts een heel klein percentage van de slachtoffers zich bij professionele hulpdiensten.

Lees meer

Verslag bijeenkomst ‘Praat mee over de acceptatie van LHBTI-ers’ in Heerenveen

Een verslag over de brainstormbijeenkomst op dinsdag 27 november 2018 in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, geschreven door Diana Elsinga.

Lees meer

NLdoet op 15 en 16 maart 2019, ook in Heerenveen

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Lees meer

Vrijwilligers genieten van voorstelling Herke dankzij opbrengst FEANRUN

Zondagavond genoten vele vrijwilligers uit heel de gemeente van de sportieve muziektheatervoorstelling ‘Herke, superheld van Heerenveen’ in Sportstad. Deze avond uit werd hun aangeboden door Stichting de FEANRUN. Zij willen hiermee vrijwilligers in het zonnetje zetten voor het goede werk dat zij doen.

Lees meer

Handen op elkaar voor onze jeugd

Met veel Friese jeugd gaat het goed. Zij kunnen in goede gezondheid opgroeien en zich ontwikkelen. Maar voor de groep die aangewezen is op hoog specialistische jeugdhulp is zeker nog ruimte voor verbetering.

Lees meer

Geslaagde fundag voor jonge mantelzorgers

Zaterdag 10 november was het - als onderdeel van de Week van de Mantelzorg - weer tijd voor een FUNdag voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Heerenveen en de Fryske Marren.

Lees meer

Hoge waardering voor de Meitinker

Waar de inwoners van de gemeente Heerenveen vorig jaar hebben aangegeven tevreden te zijn over de Wmo-ondersteuning, hebben ze nu aangegeven zeer tevreden te zijn.

Lees meer

Eerste Gouden Plak Academy was een succes!

Dinsdag 6 november vond in Thialf de eerste Gouden Plak Academy plaats. Heerenveen ’n Gouden Plak organiseerde deze academy in samenwerking met NDC mediagroep. De zaal zat vol met tientallen geïnteresseerde ondernemers uit de regio Heerenveen: een mooie opkomst! De organisatie heeft veel positieve reacties op deze eerste editie ontvangen.

Lees meer

Programma Week van de Mantelzorg in Heerenveen

Zorgt u voor een ander? Kom naar de Week van de Mantelzorg van 5 tot en met 11 november en neem deel aan één van de gratis activiteiten bij u in de buurt.

Lees meer

WeHelpen balie in Wijkcentrum de Kempenaer

Op dinsdag 23 oktober 2018 is er een WeHelpen balie geopend bij de Wijkcentrum de Kempenaer. WeHelpen is een website waar vrijwillige hulp gevraagd kan worden, maar ook waar mensen hulp aan kunnen bieden. Het platform is digitaal, maar een WeHelpen balie is fysiek. De balie werd feestelijk geopend door het Wijkbelang van Heerenveen-midden.

Lees meer

Recordregen tijdens business-event voor goede doelen

Foto door Jeroen Schaaphok fotografie

Dinsdagmiddag regende het records tijdens het Hart voor Heerenveen Meet & Match-event in het Posthuis Theater. Met maar liefst 175 matches met een economische waarde van € 91.575 en 2.000 vergeven banketstaven van Koninklijke Smilde aan vrijwilligers is de 6e editie de meest succesvolle. Het hart voor Heerenveen klopt als nooit tevoren.

Lees meer

Heerenveen krijgt mensen aan het werk

Tot en met de zomerperiode heeft de gemeente Heerenveen 118 mensen uit de uitkering gekregen en aan het werk geholpen. Wethouder Hans Broekhuizen (werk en inkomen) is tevreden.

Lees meer

In de schulden? Wij staan voor je klaar

Als je de rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen problemen zich snel opstapelen. Je krijgt aanmaningen in de bus, of er staat een deurwaarder op de stoep. De gemeente Heerenveen staat voor je klaar om samen aan de slag te gaan met het oplossen van schulden.

Lees meer

Maatschappelijk betrokken ondernemen in Heerenveen tijdens Meet & Match 2018

Foto door Jeroen Schaaphok fotografie

De Meet & Match is bedoeld voor bedrijven, gemeente, scholen en serviceclubs die zich betrokken voelen bij de Heerenveense samenleving en voor maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar bedrijven en organisaties die iets voor ze kunnen betekenen. Deelname is gratis, je bent van harte welkom!

Lees meer

VNN organiseert gratis Oudercursus 'Help, mijn kind gebruikt!' in Heerenveen

Foto via Verslavingszorg Noord Nederland

Kinderen maken vaak thuis voor het eerst kennis met het gebruiken van alcohol en kunnen veel gaan gamen. Buitenshuis komen ze mogelijk met drugs in aanraking. Het is belangrijk om met elkaar over de risico’s van alcohol, drugs en veel gamen te praten. Hoe bereid je je hier op voor? VNN geeft advies en hulp aan ouders van (drugs)gebruikers.

Lees meer

De Week van de Opvoeding 2018, ook in de gemeente Heerenveen!

Thema 2018: Opvoeding is Samenspel

Hoe zorg je dat je puber zijn kamer opruimt en wat is een geschikte bedtijd voor je kind? Ouders kloppen voor dit soort alledaagse opvoedvragen vaak aan bij hun vrienden, familie of buren: ‘Opvoeden is Samenspel ‘. Dat is het thema van de Week van de Opvoeding 2018.

Lees meer

Carlos Platier ambassadeur Nationale Sportweek

De gemeente Heerenveen is Hostcity van de Nationale Sportweek 2018. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Heerenveen, Sportgemeente van het jaar, gaat activiteiten organiseren gericht op jongeren.

Lees meer

Laaggeletterdheid verdient meer aandacht

Een belangrijke brief met de post krijgen en deze niet kunnen lezen of moeilijk kunnen begrijpen. Daarmee hebben meer mensen te maken dan we denken. Ook in de gemeente Heerenveen hebben inwoners moeite met lezen en schrijven.

Lees meer

Activiteiten Bibliotheek Heerenveen

In de zomervakantie wordt iedere week een leuke activiteit voor kinderen georganiseerd, in de bibliotheek van Heerenveen.

Lees meer

Integraal Kindcentrum (IKC) start in Oudeschoot

Aan het begin van het schooljaar 2018-2019 start in Oudeschoot een nieuwe werkwijze waarbij onderwijs, kinderopvang en jeugdhulp bij elkaar komen: het Integraal Kindcentrum Skoatterwiis.

Lees meer

Auke sjouwt een bank

Lees het verhaal van Auke, die zich aanmeldde bij We Helpen.

Lees meer

Korting op reizen voor scholieren

Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen vanaf 1 augustus tot het einde van het schooljaar korting krijgen op de bus. Het gaat om het abonnement: “Altijd Vrij Fryslân”.

Lees meer

Aangepaste versie van de Budgetgids 2018

In januari kwam de tweede Budgetgids van de gemeente Heerenveen uit. De gids is een wegwijzer voor mensen met een lager inkomen, die informatie willen over verschillende regelingen en organisaties die hen helpen makkelijker door het leven te gaan. In de maand juli wordt de digitale versie van de gids aangepast. 

Lees meer

Mbo-ers hoeven les benodigdheden niet langer zelf aan te schaffen

Dit komt uit overleg tussen het ministerie van Onderwijs, de Mbo-raad en de belangenorganisatie voor mbo’ers JOB.

Lees meer

Zomerspelweek zoekt vrijwilligers!

Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden! Nog niet overtuigd? Lees dan even verder.

Lees meer

Feandei van sc Heerenveen op zaterdag 21 juli

Ieder jaar wordt deze dag georganiseerd, voor de echte voetballiefhebbers. Komt dat zien op 21 juli!

Lees meer

Brownies&downieS opent vestiging in Heerenveen

Aan het einde van de zomer is het zo ver!

Lees meer

Heerenveen roept ouders op mee te denken over kinder- en peuteropvang

De gemeente Heerenveen wil dat alle peuters gebruik kunnen maken van kinder- of peuteropvang. Alle ouders van jonge kinderen worden gevraagd deel te nemen aan een grootschalig onderzoek naar kinder- en peuteropvang.

Lees meer

Wethouder opent educatieve groentetuin

Het eten van groente is lekker, normaal en makkelijk. Groente is ook geschikt als tussendoortje. Je hebt groente gewoon nodig. Samen met de Rotary Club Oranjewoud Heerenveen, het Nordwin College en Kinderopvang Kinderwoud heeft JOGG Heerenveen daarom een groentetuin aangelegd die wordt onderhouden.

Lees meer

Hoe belangrijk zijn vaders na de geboorte?

Voor Nederlandse vaders is het verlof dat zij kunnen opnemen na de geboorte van het kind zeer kort. Een beetje ouderwets nietwaar, de zorgtaken liggen voornamelijk bij de vrouw.

Lees meer

Inbraakpreventietruck op de Greiden

Op maandagavond 18 juni staat de inbraakpreventietruck ‘stop woninginbraken’ in Heerenveen bij wijkcentrum de As. Tussen 17.00 en 20.00 wordt in de truck voorlichting gegeven aan bewoners, door medewerkers van de politie.

Lees meer

Akkrummer New York dagen

Het is bijna zover, het Meet me at the Fountain spektakel. Komt dat zien, op 9-10 en 16-17 juni, in Akkrum.

Lees meer

Jeugdhulp tot 21 jaar

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) adviseert op dinsdag 5 juni dat jeugdhulp geboden zou moeten worden tot de leeftijd van 21 jaar, en soms zelfs tot 23 jaar. Op het moment wordt deze hulp verleend tot achttien jaar.

Lees meer

Nieuwe borden de Greiden

Al een paar weken staan ze er, de prachtige nieuwe welkomstborden voor wijk de Greiden in Heerenveen.

Lees meer

Expertisecentrum Tjongerschans stelt deuren open

Tijdens de jaarlijkste Dag van de Bouw op 2 juni, stelt het expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg zijn deuren open.

Lees meer

Pestprogramma's werken vaak niet

Pesten is op veel scholen (en andere plekken) een probleem. Om dit probleem tegen te gaan zijn er verschillende anti-pestprogramma’s ontwikkeld. Echter blijkt nu uit onderzoek dat vele van deze programma’s niet goed werken.

Lees meer

Dementie: dat doe je niet alleen!

Een ander om hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer er sprake is van dementie. Toch is het van groot belang dat mantelzorgers wél op tijd hulp regelen. Het liefst voordat de zorg hen te zwaar wordt. Maar hoe pak je dit aan? Hoe kun je als omgeving hulp bieden? En hoe ga je om met iemand met dementie?

Lees meer

Logeerweekend op de Roggeberg

Op vakantiepark de Roggeberg heeft Aardema Thuiszorg beschikking over een kleinschalig logeerhuis “de Kornuiten”. Hier worden logeerweekenden georganiseerd voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

Vrijwilligersverzekering

Goed verzekerd zijn is belangrijk, ook voor vrijwilligers!

Lees meer

Uitreiking lintjes

Afgelopen donderdag 26 april werden er op het Gemeentehuis van Heerenveen lintjes uitgereikt.

Lees meer

Bent u vrijwilliger? Maak gebruik van de gratis sollicitatietraining!

Vol zelfvertrouwen een sollicitatiebrief en CV sturen. Dat klinkt goed, toch? Na het volgen van de sollicitatietraining kunt u dat! Dit is een praktische training met als resultaat de beste versie van uw CV en brief. Let maar op: U gaat in 2018 vol zelfvertrouwen solliciteren en haalt uw droombaan zo binnen!

Lees meer

Heerenveen kiest een nieuwe gemeenteraad op woensdag 21 maart. Stem ook!

Laat horen wat u belangrijk vindt. Heel Heerenveen Kiest! U ook, tenminste, iedereen 18 jaar of ouder. Daarvoor gaat u naar een stembureau, maar mobiel stemmen kan ook. Maar weet u al waar u op gaat stemmen? En waarom is het eigenlijk belangrijk dat u gaat stemmen? U leest het hier!

Lees meer

Zaterdag 10 maart Internationaal Kleurrijk Vrouwenfeest in Heerenveen

DJ Diamonds

Trek je feestkleren aan. We vieren de Internationale Vrouwendag met een Kleurrijk Vrouwenfeest! Dit doen we met dansmuziek uit heel de wereld en kleurrijke culturele activiteiten, zoals een internationale modeshow, met henna versieringen en handmassages.

Lees meer

Sint Jozefschool krijgt vignet Gezonde School

Vanaf 5 maart mag de Sint Jozefschool in Heerenveen zich een Gezonde School noemen. De school voldoet aan de criteria voor de onderdelen Bewegen & Sport en Voeding en krijgt op die dag van wethouder Jeugd, Hans Broekhuizen het vignet Gezonde School.

Lees meer

Website DUO in april beperkt bereikbaar

Foto via Unsplash.com

In april vernieuwt DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) haar systeem. Hierdoor kunt u vanaf 29 maart, 18.00 uur geen zaken voor uw studiefinanciering of studieschuld regelen. Vanaf mei is het vernieuwde Mijn DUO weer te gebruiken.

Lees meer

Budgetgids 2018, welkom steuntje in de rug

In januari komt de tweede Budgetgids van de gemeente Heerenveen uit. De gids is een wegwijzer voor mensen met een lager inkomen, die informatie willen over verschillende regelingen en organisaties die hen helpen makkelijker door het leven te gaan.

Lees meer

Healthy Ageing Tour 2018 start in Heerenveen

Voor het eerst in de geschiedenis van de Healthy Ageing Tour (en voorganger Energiewacht Tour) wordt gestart in Fryslân. Op woensdag 4 april begint de wereldtop van het vrouwenwielrennen in Heerenveen aan de Healthy Ageing Tour 2018.

Lees meer

Werkplaats Mantelzorg Friesland

Foto via Unsplash.com

“Wat in Dokkum kan, kan ook in Heerenveen” Hoe doet de ander dat? Wat leren we ervan?

Lees meer