HomeContact
ProfessionalsJongeren

Nieuws

Meerdanhanden

Twee deelnemers uit Heerenveen voor de nationale vrijwilligersprijs!

- Heerenveen heeft twee deelnemers voor de nationale vrijwilligersprijs Meer dan handen! Het publiek kan kiezen uit ruim 150 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers, waaronder buurtvereniging Flora en Wietske Duin. Zij hebben in 2017 de Heerenveense vrijwilligersprijs gewonnen en dingen nu mee voor de nationale prijs.

Lees meer
Eigen foto

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- In de gemeente Heerenveen zijn veel vrijwilligers actief die veel waardevol werk verrichten. Joop van Dam is zo'n vrijwilliger en hij maakt bij vier verschillende organisaties het verschil. Daarom is hij genomineerd voor dé vrijwilligersprijs van Heerenveen. Bij welke organisatie doet u vrijwilligerswerk?

Lees meer
Foto van een meisje met een ei

Jong leren koken = gezond leren eten

- Wie zijn kinderen laat meehelpen in de keuken, vergroot de kans dat zij gezond gaan eten. Dat meldt het Voedingscentrum bij het uitbrengen van een vernieuwde versie van het kookboek De Kleine Keukenhulp.

Lees meer
Bedankt!

Dag van de vrijwilliger

- 7 december is de dag van de vrijwilliger, een dag om te realiseren hoeveel werk er wordt verricht door vrijwilligers. Stichting Caleidoscoop en gemeente Heerenveen bedanken de vrijwilligers door onderstaande gedicht:

Lees meer
Digitaalhuis - eigen foto

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- Dinsdagochtend in de bibliotheek van Heerenveen; verspreid over de eerste verdieping zitten groepjes mensen vrolijk te praten en te lezen. De sfeer is gezellig en toch wordt er hard geoefend met het leren lezen en schrijven van Nederlands.

Lees meer
Foto van 2 blije jongeren

Meeste jongvolwassenen positief over het leven

- De meeste jongvolwassenen zijn blij met hun leven. Dat meldt het CBS op basis van het Jaarrapport 2017 van de Landelijke Jeugdmonitor.

Lees meer
Eigen foto

200ste koppeling buddymaatjes

- Sinds de start van het project budgetmaatjes in december 2012, zijn er 200 koppelingen gemaakt tussen budgetmaatjes en cliënten die aangemeld zijn via de schuldhulpverlening van de gemeente Heerenveen. Budgetmaatjes zijn vrijwilligers die mensen met financiële problemen helpen om zelf weer hun administratie te kunnen doen.

Lees meer
Medicijnen en geld

Heerenveen verhoogt bijdrage ziektekosten

- Om inwoners met een laag inkomen tegemoet te komen, biedt de gemeente Heerenveen ook in 2018 de keuze uit twee ziektekostenregelingen aan. Wethouder Coby van der Laan: “Mensen met een laag inkomen hebben het moeilijker om alle zorgkosten en eigen bijdragen te betalen. Speciaal voor deze inwoners bieden we deze regelingen aan.

Lees meer
CJG

Wel of niet babyfoto’s op internet plaatsen?

- Al onze mooie herinneringen willen we graag delen met vrienden en familie. Vooral die ene mooie foto van je kind waar hij zo heerlijk aan het spelen is in bad. Maar is dat wel zo verstandig?

Lees meer
Jan de With - eigen foto

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- Het wijkcentrum De As in Heerenveen is een ontmoetingsplek voor de wijk De Greiden en wordt volledig gedraaid door vrijwilligers. Mensen kunnen hier terecht voor een kop koffie, biljarten, maar ook om een ruimte te huren. Jan de With regelt alle administratieve zaken en dit is een nominatie waard voor dé vrijwilligersprijs van Heerenveen!

Lees meer
CJG

Met oud&nieuw carbid schieten? Meld je aan!

- Heeft u ook al zo’n zin in oudejaarsdag? ’s Ochtends vroeg als de zon goed op is, de weilanden in, melkbussen erbij en carbid schieten! Al jaren lang wordt het door jong en oud gedaan. Om te zorgen dat alles veilig gebeurd, mag u alleen carbid schieten in Heerenveen als u zich aanmeldt.

Lees meer
CJG

Wat doe jij als je kindermishandeling vermoedt?

- Weet jij wat je moet doen als je kiespijn hebt? En wat als je ziet dat iemand flauw valt? Maar wat doe je als je kindermishandeling of verwaarlozing vermoedt?

Lees meer
Dokumintaasjesintrum - eigen foto

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- In het Dokumintaasjesintrum in Jubbega wordt veel werk verricht om de geschiedenis van Jubbega in beeld te brengen. Dit gebeurd allemaal vrijwilliger en daarom is deze groep genomineerd voor dé vrijwilligersprijs van Heerenveen!

Lees meer
Centrum Heerenveen

Project 'mijn huis op maat' start met een nieuwe traning.

- Vrijdag 24 november om 13.00 uur zal de training (van een halve dag) voor de nieuwe vrijwilligers van Mijn huis op Maat plaatsvinden in Heerenveen. Wilt u zich nog graag inzetten als vrijwilliger voor dit project? Dat kan! Meldt je dan snel aan voor de training, aanmelden kan via onderstaande gegevens!

Lees meer
Mantelzorg

FUNdag voor jonge mantelzorgers

- Wat een geluk dat jij er bent! Heeft iemand dat ooit eens tegen jou gezegd? Want op 1 op de 4 jongeren zorgt voor een familielid en die mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet. Daarom is er speciaal voor jongere mantelzorgers uit Heerenveen een FUNdag op 25 november.

Lees meer
Eigen foto

Dag van de Mantelzorg gevierd in het Kei College in Heerenveen

- Vrijdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Deze landelijke dag werd in Heerenveen op het Kei College gehouden door een ontspannen, actieve en informatieve middag voor alle mantelzorgers in Heerenveen.

Lees meer
Foto vvn

Oudercursus 'Help! Mijn kind gebruikt'

- • Zorgen om uw gebruikende kind…..? • Wilt u ook weten hoe drugs ruiken, eruit zien en wat ze doen? • Vraagt u zich ook af, of u uw kind nog kan vertrouwen? • Vraagt u zich al lange tijd af of u de enige ouder bent die een gebruikende zoon/dochter heeft? Dan is deze cursus in Heerenveen iets voor u!

Lees meer
Bouke Palma - eigen foto

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- In de tuinen van Meriant werkt al 28 jaar lang Bouke Palma als vrijwilliger. Hij zorgt voor de tuin, alle 17 bankjes en hij is er voor de ouderen. Dit is een nominatie waard voor dé vrijwilligersprijs van Heerenveen!

Lees meer
VWS beeldbank

#MeToo – Wat is dit precies?

- De afgelopen tijd is #MeToo veel in het nieuws, maar wat betekend dit precies? #MeToo is in oktober wereldbekend geworden doordat actrice Ashley Judd de bekende Amerikaanse producer Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ongewenst gedrag.

Lees meer
CJG - webinar

Fris ouder worden – met minder alcohol

- Op donderdag 23 november is er om 20:00 uur een webinar (live-presentatie via internet) over alcohol. Bewust worden van gewoontes, herkennen van problemen en voorkomen van erger wordt besproken. Het is gratis en live te volgen via uw eigen computer vanuit Heerenveen.

Lees meer
Foto: MajankaFotografie

Kom uw geluk toevoegen bij Stichting de Muze

- In ‘De Kas’ in Heerenveen is een bijzonder kunstproject geopend, namelijk een community arts project. Stichting Muze wil hier samen met u op zoek gaan naar het geluk. Ze willen graag een plek creëren waar mensen hun creativiteit kwijt kunnen en waar ze zichzelf kunnen zijn.

Lees meer
Flyer zitskien

Start met zitskiën, voor iedereen met een handicap.

- Er start een unieke nieuwe sportactiviteit! Zitskiën. Locatie is Snowcentrum Joure, slechts 15 minuten rijden van Heerenveen. Het snowcentrum is de enige borstel/indoor baan die het zitskiën gaat aanbieden. Iedereen kan deelnemen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Lees meer
Jan en Tjalke

Radertjes van de samenleving, nominatie vrijwilligersprijs Heerenveen

- In Jubbega ligt een prachtig hertenkamp met een grote vijver met meer dan 20 herten, geiten en kippen. Buurtbewoners genieten hier van de herten en de mooie omgeving. Dit hertenkamp wordt volledig gerund door vrijwilligers, samen werken ze 25 uur per week en daarom zijn zij genomineerd voor dé vrijwilligersprijs van Heerenveen!

Lees meer
Trotse vrouwen met hun fietscertificaat

Op de fiets de wijde wereld in!

- Tien weken geleden zijn de dames begonnen met fietsen. Elke woensdagochtend kwamen de dames voor fietsles naar Wijkcentrum de As, de lessen werden gegeven door Elise Meijerink. Na tien weken oefenen hebben de dames nu – met vallen en opstaan – het fietscertificaat ontvangen en kunnen ze veilig de weg op met hun fiets.

Lees meer
Dag van de Mantelzorg 2017 in Heerenveen

10 november 2017: Dag van de Mantelzorger, ook in Heerenveen

- Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is voor iedere mantelzorger en bedoeld om hen in het zonnetje te zetten. Alle mantelzorgers zijn deze dag van 13.30 – 17.30 uur van harte welkom op de mantelzorgmarkt in Heerenveen. Er is een gevarieerd programma met diverse workshops, lezingen en activiteiten.

Lees meer
Foto door Jeroen Schaaphok Fotografie Meet & Match 2017 in het Posthuis Theater Heerenveen

Hartverwarmend jubileum Meet & Match in Heerenveen

- Door een recordaantal matches (107) met een totale economische waarde van ruim € 85.000,- heeft Heerenveen zich van haar beste kant laten zien. In het Posthuis Theater kwam er geen geld aan te pas, maar werd er met de investering van mankracht, producten, diensten, kennis en expertise flink wat handel gedreven. Foto door Jeroen Schaaphok.

Lees meer
FUNdag jonge mantelzorgers

Opnieuw een FUNdag voor jonge mantelzorgers in en om Heerenveen

- Ook in 2017 is er aandacht voor de jonge mantelzorgers in de omgeving van Joure en Heerenveen. Op zaterdag 25 november organiseren Miks Welzijn, Caleidoscoop en de gemeente Heerenveen een spectaculair uitje rondom de voetbalwedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle. Hou de datum maar vast vrij!

Lees meer
Gouden Hart voor Heerenveen - 2016

Wie heeft het Gouden Hart voor Heerenveen 2017?

- Veel bedrijven zetten zich actief in voor hun omgeving. Hart voor Heerenveen en Heerenveen ‘n Gouden Plak willen graag hun waardering uiten voor deze bijzondere inzet met een mooie prijs: Het Gouden Hart voor Heerenveen.

Lees meer
Week van de Opvoeding: buiten de lijntjes

De Week van de Opvoeding in en om Heerenveen

- Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats, ook rondom Heerenveen. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Lees meer
Mijn Huis op Maat zoekt vrijwilligers

Mijn Huis op Maat is op zoek naar vrijwilligers!

- Alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen. Bent u jong of iets ouder; uw huis is uw thuis. Hier wilt u graag veilig en comfortabel wonen. Mijn Huis Op Maat helpt hierbij en kan wel wat extra handen gebruiken.

Lees meer

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult