HomeContact
ProfessionalsJongeren

Nieuws

Foto van een teddybeer

Steeds minder kinderen sterven aan kanker

- Er overlijden steeds minder kinderen door kanker. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees meer
Foto van een brandende sigaret

Taskforce Rookvrije Start: 'Geef ouders stopadvies'

- Beroepskrachten in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) moeten ouders voortaan motiveren te stoppen met roken. Alleen advies geven over een rookvrij huis is niet meer voldoende.

Lees meer
Beroepenfeest OnStage op 6 maart Beroepenfeest OnStage op 6 maart

Hoe voer je een loopbaangesprek met een 14-jarige?

- Mentoren en decanen van het vmbo verdiepten zich in deze vraag tijdens een workshop van Prof. Dr. Marinka Kuijpers.

Lees meer
Wintercircus Arletta Hanson - Foto door Barbara Bamberger Foto door Barbara Bamberger

Wintercircus Arlette Hanson met familievoorstelling in Heerenveen

- ‘Fraaie Fratsen’, zo heet de nieuwe circusvoorstelling voor de hele familie van het Wintercircus Arlette Hanson. Het Wintercircus geeft vrijdag 12 januari twee voorstellingen in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Lees meer
Dag van de Mantelzorg 2017 in Heerenveen

10 november 2017: Dag van de Mantelzorger, ook in Heerenveen

- Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is voor iedere mantelzorger en bedoeld om hen in het zonnetje te zetten. Alle mantelzorgers zijn deze dag van 13.30 – 17.30 uur van harte welkom op de mantelzorgmarkt in Heerenveen. Er is een gevarieerd programma met diverse workshops, lezingen en activiteiten.

Lees meer
FUNdag jonge mantelzorgers

Opnieuw een FUNdag voor jonge mantelzorgers in en om Heerenveen

- Ook in 2017 is er aandacht voor de jonge mantelzorgers in de omgeving van Joure en Heerenveen. Op zaterdag 25 november organiseren Miks Welzijn, Caleidoscoop en de gemeente Heerenveen een spectaculair uitje rondom de voetbalwedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle. Hou de datum maar vast vrij!

Lees meer
Gouden Hart voor Heerenveen - 2016

Wie heeft het Gouden Hart voor Heerenveen 2017?

- Veel bedrijven zetten zich actief in voor hun omgeving. Hart voor Heerenveen en Heerenveen ‘n Gouden Plak willen graag hun waardering uiten voor deze bijzondere inzet met een mooie prijs: Het Gouden Hart voor Heerenveen.

Lees meer
Week van de Opvoeding: buiten de lijntjes

De Week van de Opvoeding in en om Heerenveen

- Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats, ook rondom Heerenveen. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Lees meer
Mijn Huis op Maat zoekt vrijwilligers

Mijn Huis op Maat is op zoek naar vrijwilligers!

- Alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen. Bent u jong of iets ouder; uw huis is uw thuis. Hier wilt u graag veilig en comfortabel wonen. Mijn Huis Op Maat helpt hierbij en kan wel wat extra handen gebruiken.

Lees meer
Nightwalk to the Koemarkt - foto Ron Tonen

Terugblik op Nightwalk to the Koemarkt in de Kempenaer

- Afgelopen vrijdag - 8 september 2017 - was de eerste editie van de sponsorloop genaamd De Nightwalk to the Koemarkt in Heerenveen. Een geweldig en groots initiatief als sponsoractie voor diverse goede doelen.

Lees meer
Kinderen met rugzak

Alle kinderen dezelfde kansen dankzij het Kindpakket

- Als vader of moeder, weet u dat kinderen veel geld kosten. Dit begint al meteen na de geboorte met kleding en luiers. Later komen hier schoolkosten, abonnementen en contributies voor sport en muziekles bij... En dan hebben we het nog niet eens over de extra uitgaven bij verjaardagen, vakanties of het begin van een nieuw schooljaar.

Lees meer
Scootmobielrace in Heerenveen

Heuse scootmobielrace voor de scootmobielclub uit Heerenveen

- Afgelopen zaterdag 9 september was het dan zover voor de deelnemers van de scootmobielclub uit Heerenveen. Dankzij de fijne samenwerking tussen Verkeersschool Hielkema en Stichting Caleidoscoop mochten de scootmobielers deelnemen aan een heuse scootmobielrace tijdens Friesland on Wheels.

Lees meer
Kinderen in de klas

1 op de 10 kinderen loopt risico op laaggeletterdheid

- ‘Steeds meer kinderen hebben moeite met schrijven. Vaak moet er zelfs een therapeut aan te pas komen, omdat ze een onleesbaar handschrift hebben, te langzaam schrijven of pijn in hun hand krijgen. Scholen en deskundigen luiden de noodklok.’ Bron: AD, 31 juli 2017.

Lees meer
Foto via Winkels in Heerenveen

Wees welkom in het (digi)Taalhuis in Heerenveen

- Een Taalhuis is dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basisvaardigheden. Je kunt er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus, het aanbod in de buurt en er zijn vaak computers om op te oefenen.

Lees meer
Hulp voor kinderen met probleemouders

Speciale aandacht voor kinderen waarvan de ouders het moeilijk hebben

- Het valt niet mee om op te groeien in een gezin met een ouder die psychiatrische- of verslavingsproblemen heeft. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor de situatie thuis en komen niet meer toe aan hun eigen behoefte en gevoel. De zogenaamde Doe-praatgroep ondersteunt jongeren in deze situatie.

Lees meer
Foto via Sport Fryslân - Elke stap telt

Elke stap telt, vanaf 6 september in Heerenveen

- Een combinatie van sportiviteit en gezelligheid voor 60+, waarmee u binnen 10 weken ook nog eens uw conditie verbeterd. Stap in en doe mee!

Lees meer
Logo Week van de Alfabetisering

Laaggeletterdheid op de kaart tijdens de Week van de Alfabetisering

- 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 t/m 10 september de Week van de Alfabetisering. Iedereen is bij deze opgeroepen om te helpen. Door mee te doen zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

Lees meer
Banner Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding 2017: buiten de lijntjes

- Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Lees meer
NIX18

Jongeren drinken minder door NIX18-beleid

- Jongeren zijn minder gaan drinken. Dat is een direct gevolg van de overheidsmaatregel in 2014 die de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie verhoogde van 16 naar 18 jaar.

Lees meer
Mantelzorgcampagne

Mantelzorger? Dat is niet niks!

- Mantelzorger zijn overkomt je meestal. Ineens ben je naast partner, vader of moeder, vader of moeder, werknemer en/of vriendin ook nog mantelzorger.

Lees meer
Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018

Heerenveen vol ideeën voor Culturele Hoofdstad 2018

- Culturele Hoofdstad leeft in Heerenveen! Bijna vijftig initiatiefnemers hebben bij de gemeente een aanvraag gedaan voor subsidie, die de gemeente speciaal voor LF2018 beschikbaar heeft gesteld. De initiatieven gaan van diverse muziekfestivals tot kunstroutes en van sportieve tochten tot theater op locatie.

Lees meer
Foto via Pixabay

Mogelijk waterstoftankstation bij IBF Heerenveen

- De gemeente Heerenveen wil ruimte bieden voor een waterstoftankstation bij de afslag A7, bij het internationale bedrijventerrein IBF. Een geschikte locatie vindt de gemeente hiervoor op de hoek Saturnus – Zestienroeden, ten noordoosten van de carpoolplaats. Deze locatie is voor alle wegverkeer goed bereikbaar.

Lees meer
Foto via HartvoorHeerenveen

VSP blijft rijden!

- De VSP-auto blijft gegarandeerd weer een jaar beschikbaar voor hulpvragende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Inaday-Merken & Patenten, Grand-Café ‘t Gerecht, Heerenveen Helpt, het VSP en Caleidoscoop Welzijnswerk nemen gezamenlijk de leasekosten op zich.

Lees meer
Foto via Unsplash

Hoe help je iemand die denkt aan zelfdoding?

- Bijna iedereen kent wel iemand die het (even) niet meer ziet zitten. Bij sommige mensen worden deze gedachten en gevoelens zo heftig dat ze ook echt een einde aan hun leven willen maken. Wat kun je doen als je zelf of iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt?

Lees meer
Bibbers, de website voor dappere kinderen

Bibbers, een website speciaal voor dappere kinderen!

- Zeven procent van de Nederlandse kinderen heeft last van angstklachten. Goede informatie en hulp, zeker ook voor kinderen, is er nog veel te weinig. Daarom bestaat de website bibbers.nl. Een site voor kinderen, maar ook voor hun ouders.

Lees meer
Foto via JOGG - Drink water!

Interview: Wie heeft het Gouden Hart voor Heerenveen?

- Ronald Prince spreekt namens 15 grote Heerenveense bedrijven over de JOGG campagne Drink water! Ze zijn genomineerd voor het Gouden Hart voor Heerenveen. "Door je te verdiepen in de maatschappij kun je een relevante invulling geven aan ons dagelijks bestaan, en blijf je zelf gezond en gelukkig". Lees hier het hele interview.

Lees meer
Campagnebeeld: Groente, zet je tanden erin!

Groeiende belangstelling voor Heerenveense JOGG campagne

- Groente, zet je tanden erin! De nieuwe, landelijke campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) vindt veel bijval in de gemeente Heerenveen. Mede dankzij de inspanningen van Renske Osenga (o.a. ook betrokken bij Hart voor Heerenveen) en Tryntsje van der Wal (gemeente Heerenveen) is er al een flinke lijst met deelnemers. Aanmelden kan nog!

Lees meer
Stichting HiT, Heerenveens Initiatief voor Toegankelijkheid

Heerenveens burgerinitiatief voor toegankelijkheid nu officieel een stichting

- Het burgerinitiatief om Heerenveen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking is officieel een stichting. HiT staat voor Heerenveens Initiatief Toegankelijkheid.

Lees meer
Foto via GrootHeerenveen.nl Foto via GrootHeerenveen.nl

Prikkelarme kermis in Heerenveen blijkt een groot succes

- Zaterdag werd er voor het eerst in Heerenveen een prikkelarme kermis gehouden. Een prikkelarme kermis is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Er was geen rook te zien, geen licht(flitsen) en de muziek is gedempt (minder dan 35 decibel).

Lees meer
Oranjewoud Festival ontvangt fairtrade certificaat

Oranjewoud Festival ontvangt Fairtrade-certificaat

- Het Oranjewoud Festival ontving als eerste festival in Friesland het Fairtradecertificaat namens de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen uit handen van wethouder Coby van der Laan. Bestuursvoorzitter Ingrid Metz nam het certificaat in ontvangst in de Proeftuin in de Overtuin in Oranjewoud.

Lees meer

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult