WeHelpen organiseert workshop BordjeVol voor professionals in Oudeschoot

Geplaatst op: 12 maart 2019

Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje, wat op termijn kan leiden tot overbelasting. De methode BordjeVol geeft mantelzorgers inzicht in wat er op hun bordje ligt, wat energie kost (en kan opleveren) en wie kan helpen. Op maandag 25 maart is er in Oudeschoot een workshop voor professionals om kennis te maken met deze methode.

Over de methode BordjeVol

Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Op termijn kan dat leiden tot overbelasting. De methode BordjeVol geeft mantelzorgers inzicht in wat er op hun bordje ligt, welke activiteiten energie kosten (en opleveren) en welke mensen in de omgeving kunnen helpen. BordjeVol bestaat uit een set speelkaarten en een set werkbladen. De methode kan zelfstandig door een mantelzorger doorlopen worden, maar begeleiding van een professional levert zeker meerwaarde.

Over de workshop

Tijdens de workshop maak je kennis met de methode door deze in de vorm van een rollenspel te doorlopen. WeHelpen geeft achtergrondinformatie over de stappen en de ervaringen van mantelzorgers en professionals. Vanzelfsprekend is er ook voldoende ruimte om als vakgenoten kennis en ervaring over informele hulp uit te wisselen.

NB: het is niet nodig om een workshop te volgen voordat de methode kan worden ingezet. De workshop biedt professionals een zogenaamde 'vliegende start'.

Voor wie

De workshop is primair bedoeld voor professionals die in contact zijn met mantelzorgers en hen met BordjeVol kunnen helpen om inzicht te krijgen in hun (toekomstige) belasting en de mogelijkheden tot informele hulp. BordjeVol wordt op dit moment met name ingezet door mantelzorgmakelaars, welzijnsorganisaties, thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gemeenten (wijkteams), én HR-afdelingen.

Over WeHelpen

WeHelpen is een landelijke netwerkorganisatie die gelooft in informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. WeHelpen verbindt mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben en mensen die hulp willen bieden en daagt iedereen uit deel te blijven nemen in de samenleving. BordjeVol is een initiatief van WeHelpen.

Praktische informatie

  • Dag, tijd, locatie (2,5 uur): maandag 25 maart 2019 10:00 - 12:30
  • Locatie: MFA Skoatterhus, Van Leeuwenhoekweg 2, Oudeschoot
  • Kosten per deelnemer: € 85 (coöperatieleden € 75) incl. lunch
  • Inschrijving t/m 21 maart, via bordjevol.nl/workshops
Vergelijk hulpaanbod