HomeContact
ProfessionalsJongeren

Over het CJG

Wat is het CJG

In Heerenveen werken verschillende organisaties die allemaal iets kunnen betekenen voor ouders/verzorgens met kinderen. De één biedt een consultatiebureau, de ander biedt opvoedcursussen aan. Op school kunnen preventiewerkers hulp bieden.

Het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kunt u zien als een grote samenwerking tussen al deze lokale partijen. Het aanbod van deze organisaties voor ouders/verzorgers met kinderen, wordt gebundeld in het CJG. Op deze manier wil de gemeente voor ouders/ verzorgers een beter overzicht van het aanbod creëren en het makkelijker maken om informatie en advies te krijgen.

Wat doet het CJG

Het CJG is wettelijk verplicht om 5 onderdelen (ook wel functies genoemd) goed te organiseren in de gemeente als het gaat om opvoeden, opgroeien en gezondheid:
1. Informatie en advies
2. Signalering
3. Toeleiden naar hulp/ ondersteuning
4. Licht pedagogische hulp
5. Zorgcoordinatie
Dit betekent dat alle gezinnen in Heerenveen hiervoor bij het CJG terecht kunnen.  

De missie van het CJG is dat alle ouders/verzorgers en medeopvoeders beschikken over de kennis en vaardigheden die zij nodig denken te hebben om kinderen goed te kunnen opvoeden en gezond te laten opgroeien. Om dit te bereiken wordt in de gemeente een plek gecreëerd waar (aanstaande) ouders en professionals terecht kunnen met alle vragen over opvoeden en opgroeien. Op deze plek worden vragen beantwoordt, kan informatie gevonden worden en advies gegeven worden. Ook kunnen ouders die dit graag willen extra ondersteuning of hulp krijgen via het CJG.

Waar vind je het CJG

Website

De gemeente wil zoveel mogelijk informatie van het CJG via de website ter beschikking stellen. Zo kan iedereen op ieder gewenst moment informatie vinden of een vraag stellen. Ook is er op de website een lijst te vinden met ‘veelgestelde vragen’. De meest voorkomende vragen staan hierin vermeld samen met de antwoorden.

Telefoonnummer

Daarnaast kan je op werkdagen bellen met het CJG Heerenveen voor al je vragen rondom het opvoeden en opgroeien van je kind(eren) via het telefoonnummer 14 0513 (lokaal tarief). Voor het maken of verzetten van afspraken voor het consultatiebureau kan je ook contact opnemen met bovengenoemd telefoonnummer.

Fysieke locatie/ inlooppunt

Met 'fysieke locatie' wordt de plek bedoeld waar het Centrum voor Jeugd en Gezin is gevestigd. Je kunt in alle vestigingen altijd op afspraak terecht. Voor ouders is er één keer in de week een spreekuur op de vestiging in Heerenveen. Tijdens het spreekuur is er een medewerker van het centrum voor jeugd en gezin aanwezig waar je bij terecht kunt voor informatie en advies.

Ook is er een inlooppunt voor jongeren: het Jongerenpunt, gevestigd aan de Crackstraat 2 in Heerenveen. Het Jongerenpunt is dagelijks geopend tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult