HomeContact
ProfessionalsJongeren

Jeugdgezondheidszorg

Het consultatiebureau is onderdeel van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).  Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. Bij hen kunt u terecht met al uw vragen over de gezondheid, het opvoeden en opgroeien van kinderen.

Meten, wegen en vaccineren

De medewerker van de Jeugdgezondheidszorg houdt regelmatig bij hoeveel uw kind weegt en hoe het groeit. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de JGZ-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Wat doet u als het niet zo goed gaat?

Soms kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet zo lekker gaat met uw kind of met de rest van uw gezin. Ook dan kunt u altijd bij het CJG terecht. Daar werken deskundigen uit meerdere disciplines die kunnen helpen en er is een netwerk vanwaaruit hulp en begeleiding geboden kan worden als dat nodig is.

Wanneer gaat u naar de huisarts?

Als uw kind lichamelijke klachten heeft, neem dan contact op met uw eigen huisarts. De jeugdarts zal u bij afwijkingen of lichamelijke problemen altijd doorverwijzen naar de eigen huisarts. Indien nodig verwijst de jeugdarts rechtstreeks door naar een kinderarts.

Vroeghulp

Het kan gebeuren dat er iets aan de hand is met uw kind, maar niemand precies kan zeggen wat. In dat geval worden er professionals ingeschakeld, zoals Integrale Vroeghulp.

 

Keurmerk Stichting Opvoeden

Bron: Jeugdgezondheidszorg

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult