Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt
Werk, geld en uitkering

Goedkopere zorgverzekering nemen

Besparen op zorgpremie en zorgkosten

Gaat een groot deel van uw inkomen op aan zorgpremie en zorgkosten? Misschien kunt u besparen op de premie van uw zorgverzekering. En sommige zorgkosten kunt u voor een deel terugkrijgen via de belasting.

Overstappen naar goedkopere verzekering

Met de Zorgvergelijker op consumentenbond.nl kunt u uitzoeken of u wel de goedkoopste basisverzekering heeft. U mag elk jaar veranderen, maar dat moet u dan wel vóór 1 januari doen, anders loopt uw oude verzekering gewoon door.

Heeft u een uitgebreide aanvullende zorgverzekering? Kijk eens welke vergoedingen u echt nodig heeft en welke u nooit gebruikt. Misschien is een goedkopere aanvullende verzekering voor u voldoende.

 

U kunt mogelijk in aanmerking voor een korting. Vraag er naar bij uw gemeente. Veel vakbonden, patiëntenorganisaties en belangenverenigingen bieden collectieve verzekeringen aan.

Zorgtoeslag aanvragen

Met een laag inkomen kunt u zorgtoeslag krijgen. Dit is geld om de premie voor de zorgverzekering te betalen. U vraagt zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Betalingsachterstand aflossen

Heeft u schulden bij uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat u het eigen risico of de premie niet heeft betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt de zorgverzekeraar vragen wat de mogelijkheden zijn om uw schuld af te lossen. Op zorgverzekeringslijn.nl staat meer informatie.

Belastingaftrek

Sommige ziektekosten die de zorgverzekering niet betaalt, mag u van de belasting aftrekken. Op meerkosten.nl vindt u meer informatie.

Zie ook
Organisaties