Voor informatie over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt

BENT U MANTELZORGER?

In de gemeente Heerenveen is 1 op de 10 volwassen inwoners mantelzorger. In totaal gaat het om zo’n 6.000 mensen. Omdat zij zorgen voor iemand die ze goed kennen, vinden ze dit vaak heel gewoon. Maar dat is het niet. Mantelzorg kan een zware belasting zijn.

Volgens de Gemeente Heerenveen bent u mantelzorger als u hulp biedt aan iemand met wie u een sociale relatie heeft. De zorg is vaak langdurig en/of intensief. Het kan bijvoorbeeld gaan om persoonlijke verzorging, maar ook huishoudelijke taken. De hulp gaat verder dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten elkaar geven. Dankzij deze hulp kan de persoon voor wie u zorgt zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. 

Denkt u dat u mantelzorger bent? Laat ons dit dan weten. De gemeente wil u graag helpen. Bijvoorbeeld met informatie, advies, ondersteuning en/of afleiding. En met de Mantelzorgpas. Die is er speciaal voor u.

KOMT U IN AANMERKING VOOR DE MANTELZORGPAS?

De gemeente Heerenveen waardeert mantelzorgers graag met de Mantelzorgpas. Deze pas is te gebruiken voor praktische diensten als schoonmaakdiensten, maaltijden- en boodschappenservice, hulp in en om het huis, of bijvoorbeeld een pedicure, kapper of schoonheidsspecialiste aan huis. Eens per jaar gratis en daarna met korting.

Vraag de Mantelzorgpas aan via uw meitinker of het Vrijwilligers Servicepunt (VSP). Of via het hier te downloaden aanmeldformulier.

De Mantelzorgpas is een initiatief van de gemeente Heerenveen, in samenwerking met en uitgevoerd door welzijnsorganisatie Caleidoscoop en pluZ, het servicepakket van de Friese Wouden.

Mantelzorgpas aanvragen >>